top of page
Zoeken

Nazomergeluk

Stapje voor stapje ga ik dieper. Met elke stap die ik zet is het alsof mijn lichaam wat meer moeite heeft met het accepteren van wat er gebeurt. Een afwisseling van rillingen en stokkende ademhaling houdt aan totdat ik tot mijn middel in het water sta. Even wacht ik, dan gebeurt waar ik al een poosje naar verlangd heb, langzaam laat ik me achterover vallen in de Noordzee. Een sensationeel gevoel overvalt me. Het is kou vermengd met vrijheid, het is mijzelf klein voelen in de enorm grote zee.


Mijn weekendje Noord-Hollandse Noordzeekust is heerlijk. Fietsend door het schitterende Nationaal Park Zuid-Kennemerland, daarna over de boulevard van

Bloemendaal aan Zee naar Zandvoort. Even kijken naar het in de verte liggende circuit waar ik meen nog wat laatste Oranjemax-fans te zien hossen. En dan weer door het natuurgebied noordwaarts naar IJmuiden alwaar ik vanuit het hotel met Tataview mijn beentjes strek en terugdenk aan dat heerlijke dobberen in de zee.

Al van kinds af aan vind ik het zwemmen en spelen in de zee één van de fijnste dingen die je in de natuur kunt doen. En net als altijd is ook nu het gevoel intens als ik uit de zee stap richting mijn door mijn Lilian zo mooi neergelegde badlaken.

Terwijl ik lig en de heerlijke nazomerzon mijn frisse lichaam verwarmt dommel ik zachtjes weg in een wereld van droom en werkelijkheid. Ik voel de zon, ruik de zee, proef de zilte smaak en hoor op de achtergrond een spelende opa die met zijn kleinzoon frisbeet. Maar terwijl ik dit allemaal waarneem lijkt het ook alsof ik al sluimerend naar boven zweef en een beetje los kom van de wakkere wereld. Het is het gebied van rust, stilte en oneindige mogelijkheden. Niets ligt nog vast, alles is nog mogelijk. Wat een heerlijk gevoel.

En het mooiste van dit al is dat ik, op het moment dat ik dit schrijf, nog zo’n dag voor me heb. Het is het pure geluk van het leven.


 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe verhalen? Registreer dan je mailadres op https://www.gertspeelt.com/blog en krijg vervolgens wekelijks gratis een bericht in je mailbox zodra een nieuw verhaal is gepubliceerd.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page