top of page
Zoeken

Het is er nog!

Bijgewerkt op: 6 okt. 2021


Langzaam stroomt de Ziggo-Dome vol. Jong en oud, opgetogen, verwachtingsvol en vriendelijk. Ik kijk om me heen en zie dat iedereen er enorm veel zin heeft in het aanstaande 40-jarig verjaardagsfeestje van De Dijk.

Wat wij niet samen delen,

Opeens was ik je kwijt

Lang al niet geleden,

Het lijkt een eeuwigheid

Die loos verstreken tijd,

Loopt nu eindelijk op z′n end

Ik heb er naar uitgekeken,

Naar nu

Naar dit moment

Goed je weer te zien,

Zo goed je weer te zien

Als de zaallichten uitgaan en ik zie dat op het podium ieder zijn plek inneemt is het gejuich enorm. Kippenvel over mijn hele lijf. Ik raak overmand door emotie als de eerste klanken van het prachtige lied ‘Goed je weer te zien’ klinkt.

Waar was je al die jaren?

Hoe is het jou vergaan?

Of moet ik dat niet vragen,

Het komt er ook niet op aan

Het is goed zoals 't is,

Wij hier nu,

Dit moment

Wat telt is niet al het gemis,

Maar dat je d′r weer bent

Goed je weer te zien,

Zo goed je weer te zien

Een betere tekst voor juist dit moment is er niet. Na zolang geen optreden, na zolang geen zingen, dansen en massale opgewektheid nu dan toch eindelijk. En dat voelt iedereen hier op dit moment. Dat verklaart de opkomende tranen, de rillingen en het kippenvel. Als ik om me heen kijk, zie ik dat velen dit hebben. Hier, nu op dit moment, eindelijk!

Ik heb je gemist,

Jij mij ook misschien,

Zo goed om je weer te zien

Wat er ook komt,

Hoe het verder zal gaan

Wat nog gebeurt,

Ik kan er niet van op aan

Dat is wel gebleken,

De tijd doet wat ie doet

Maar nu voor dit even,

Is het goed

Goed je weer te zien,

Zo goed je weer te zien

Het is begin jaren 90 als Lilian nog in Groningen studeert en ik in Dronten werk. Met grote regelmaat ben ik de weekenden in Groningen en het is tijdens één van die bezoeken dat ik De Dijk voor het eerst live zie. Uitgenodigd vanwege een feest van de universiteit speelt deze band op het plein voor het schitterende Academiegebouw. Het optreden is fantastisch. Nog herinner ik de energie, de emoties en het meezingen met de teksten van Huub van der Lubbe en zijn mannen.

En nu, hier met al die duizenden om me heen zie ik hem weer, die bijzondere Huub. Warme Huub. Aardige Huub. Romantische Huub. Houterige Huub. Lieve Huub. Aanwezige Huub. Geaarde Huub!

De avond is fantastisch. Het optreden is meeslepend en steeds weer zie en voel ik hoe gaaf iedereen het vindt. Een positief krachtenveld dat ons in deze Dome doet stijgen en ons meeneemt naar tijden van saamhorigheid, liefde en aandacht. Naar een dimensie waarvan ik soms denk dat die voorgoed voorbij is vanwege de dynamiek van de huidige tijd. Maar niks is minder waar. Het is er nog en vanavond merk ik dat het er altijd zal zijn.

Ik heb aan je gedacht,

Jij ook aan mij misschien,

Goed om je weer te zien


 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe verhalen? Registreer dan je mailadres op https://www.gertspeelt.com/blog en krijg vervolgens wekelijks gratis een bericht in je mailbox zodra een nieuw verhaal is gepubliceerd.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page