top of page
Zoeken

Happy new year

En dan is het opeens 2023. Een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden. Met mooie kansen en frisse ideeën. Met goede voornemens en grensverleggende stappen op een nu nog onontgonnen gebied. Met hernieuwde hoop op betere tijden en met kansen op het onmogelijke dat in 2023 mogelijk wordt.


Toch?

Of is het oude wijn in nieuwe zakken. Bestaat er helemaal geen nieuw jaar? Is het maar gewoon een mensenbedenksel? Nergens op gebaseerd ook. Vraag het maar eens aan het pimpelmeesje dat ik net in een struikje zag zitten. Hoezo een nieuw jaar? Voor zo’n vogel is het gewoon een kwestie van dagritme, van licht en donker. En ook van voedsel zoeken en rusten en van voortplanten en zorgen dat je niet ten prooi valt aan één of andere nare roofvogel. Voor een zo’n meesje is het gewoon het volgen van de wetten der natuur. En zeg nou zelf, verschillen we nu echt zoveel van zo’n vogeltje?

Nou?

Of is dat te cynisch? Is dat te nuchter en doet dat afbreuk aan datgene wat een nieuw jaar met mensen doet? Dat we juist goede hoop willen houden op het betere. Dat we het nare achter ons laten en oprecht zoeken naar waar het om te doen is. Dat we gewoon zo’n bedenksel nodig hebben om richting te geven in het mooiste dat ons gegeven is namelijk het fantastische leven.

Ja!

Geen tijd voor cynisme nu en vooral ook geen tijd voor ontnuchterende polderprietpraat. Niks daarvan! Pak de kansen en ga voor het mooie. Niet zeuren en klagen maar reik naar het inspirerende. Dat is wat ik jou en mij gun. Dus daarom:

Happy new year!

Happy new year!

May we all have a vision now and then

of a world where every neighbor is a friend.

Happy new year!

Happy new year!

May we all have our hopes, our will to try;

if we don’t, we might as well lay down and die,

you and I.

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe verhalen? Registreer dan je mailadres op https://www.gertspeelt.com/blog en krijg vervolgens gratis een bericht in je mailbox zodra een nieuw verhaal is gepubliceerd.


Recente blogposts

Alles weergeven

Virga Jesse

Wat een week

Comments


bottom of page